Doetinchem Classic

Deelnemer login

Wachtwoord vergeten
Home › De rally › Historie

De Passie en hobby

Toen Het VNO-NCW Jong Management Nederland in 2006 voor de laatste keer de jaarlijkse oldtimerrally organiseerde, stond het voor Boudewijn van de Bogert en Marco Groen als een paal boven water dat zij de organisatie van de rally naar zich toe zouden trekken. Een mooie traditie kon toch niet zomaar verdwijnen?! De twee liefhebbers van oldtimers wisten al snel een grote groep vrijwilligers uit Doetinchem en omstreken om zich heen te verzamelen en startten met een veertigtal klassiekers uit het hele land in 2007 vanuit Nijkerk richting De Achterhoek. De JM Classic was geboren!

Het enthousiasme onder de deelnemers, de vrijwilligers en de organisatie was van meet af aan groot. Het was dan ook niet meer de vraag óf er een tweede editie zou volgen, maar wanneer deze ging plaatsvinden. Het oorspronkelijke streven om de rally een landelijk karakter te geven werd losgelaten. De leden van Jong Management Nederland werden wel uitgenodigd, maar het deelnemersveld ontwikkelde zich langzamerhand richting een ‘regionale aangelegenheid’, met deelnemende equipes uit andere delen van Nederland.

Ook voor de burgemeester van Doetinchem Herman Kaiser, die in zijn eerste jaar als burgervader de finishvlag op het Simonsplein hanteerde en een jaar later met een aantal leden van het college zelf aan de rally deelnam, was het duidelijk dat de rally zich moest gaan ontwikkelen tot een nieuwe Doetichemse traditie. De naamsverandering tot Doetinchem Classic heeft daarom niemand verrast.

De Doetinchem Classic is een typische rally die voor iedereen geschikt is: minder ervaren rallyrijders vinden, zij het met enige inspanning, hun route door het mooie Achterhoekse landschap, en ook zeer ervaren deelnemers zien zich voor meer dan genoeg uitdagingen gesteld in de verschillende vormen van navigatie die Doetinchem Classic inzet.
Na de briefing en het luxe ontbijtbuffet in Villa Ruimzicht starten de equipes vanaf de parkeerplaats van deze prachtige locatie. Koersend over de mooiste wegen wegen treffen alle deelnemers zich voor de lunch, wederom in een bijzondere horecagelegenheid ergens in De Achterhoek.

Na de officiële finish, waar de antwoorden en de opdrachten worden ingeleverd, zet de stoet aan oldtimers koers richting het hartje van Doetinchem. Aan de voet van de Catharinakerk op het Simonsplein worden de equipes feestelijk onthaald door familie, vrienden en het toegestroomde publiek. De rond de kerk geparkeerde klassiekers vormen een lust voor het oog van de echte liefhebbers van oldtimers.
Deelnemers en hun gastensluiten de Doetinchem Classic af met een uitgebreid diner en vanzelfsprekend de prijsuitreiking. Want, ook al is de Doetinchem Classic vooral een funday, iedere deelnemer hoopt stiekem dat hij of zij er vandoor gaat met de wisseltrofee!


Terug